Polariserende lenzen

Met een zonnebril beschermt u uw ogen tegen schadelijke UV-straling. Een polaroid zonnebril neemt bovendien de hinderlijke schittering weg. Daarom zijn de meeste moderne zonnebrillen voorzien van polariserende lenzen met UV-filter. Ze heten polariserend of polaroid omdat Polaroid ze uitvond. De lenzen van Polaroid zonnebrillen bevatten speciale filters die al het UV-licht – tot 400 nanometer – volledig elimineren. Ze bestaan uit zeven lagen die elk een eigen functie hebben, waaronder een ontspiegelende en een krasvrije laag. Maar het belangrijkst is dat schadelijke UV-stralen worden tegengehouden en het scherpe zonlicht gereduceerd, zodat het zicht optimaal is.
Zoals gezegd hebben tegenwoordig bijna alle zonnebrillen polaroid glazen. Zodat u volop keuze heeft uit welke polaroid zonnebril u kiest. Ze zijn er in alle kleuren, soorten en groottes. Bijvoorbeeld in sportuitvoering of met afgesloten zijkanten. Wie al brildragend is, kan kiezen voor clip-ons. Dit zijn polariserende lenzen die u over uw gewone bril heen kunt doen.

Verkeershinder

Het zonlicht reist in alle richtingen. Wanneer dit sterke licht weerkaatst op een horizontaal oppervlak, zoals een weg of water, wordt een groot deel van het licht weerspiegeld met horizontale polarisatie. Dit horizontaal gepolariseerde licht wordt gezien als een witte schittering, en zorgt voor een vermindering van de zichtbaarheid. Met behulp van polariserende materiaal, kan de horizontaal gepolariseerde component worden verzwakt, hierdoor bereikt minder licht het oog en dit verbetert het contrast, en dus de perceptie van uw beeld.

De zogenaamde polariserende bril help het zicht aanmerkelijk te verbeteren. De achtergrondschittering wordt gefilterd zodat de automobilist contouren kan herkennen. Op deze manier neemt de veiligheid op de weg toe. Met nieuwe ontwikkelingen komen er al vele jaren Polaroid zonnebrillen met duidelijk verbeterde eigenschappen op de markt. Elke automobilist kent deze situatie: het heeft geregend, de wegen zijn nat, en ineens breekt de zon door de wolken, waardoor er sterke lichtspiegelingen optreden. Automobilisten die dan geen zonnebril met polariserende glazen dragen zijn dan een gevaar voor zichzelf en voor andere weggebruikers.

Zonnebrillen met polariserende glazen hebben specifieke filters die sommige UV-stralen elimineren. Als resultaat, krachtiger en meer natuurlijke kleuren; verblindende schitteringseffecten en teruggekaatst licht zal aanmerkelijk verminderen.

Verschil met of zonder polaroid:

Polaroid informatie